juliasandberg

Massa äventyr

Heeej bloggen

Långhelgen är avslutad, och jag har upplevt en massa spännande saker på bara några dagar. Skolveckan var normal, hade en casual sleepover med Valentina på onsdagen vilket var väldigt mysigt. Vi var lediga på fredagen och denna måndagen eftersom det var Queens birthday så vi åkte iväg tidigt på fredag morgon.

Vi åt lunch i Auckland på den japanska restaurangen vi alltid äter på, och sedan kom vi fram till Brendons kompis i Cambridge som ligger lite utanför Hamilton (ungefär 4 timmar ifrån Whangarei). På kvällen där så fick jag testa Kava som är en rot som folk från Fiji dricker, det smakade som lera. Det är tydligen bra för kroppen och sinnena, och har liknande effekt som alkohol, fast det innehåller inget alkohol. Det ska göra dig lugn och glad, så drack typ 4 koppar och det var jätteäckligt, kände mig lugn fast egentligen tror jag inte det funkade så bra på mig haha. Men var kul att testa! 

På lördagen åkte vi till Blue Springs, som är en jätte klar vattenkälla. Det var ungefär 10 grader där i, men viking som jag är badade jag ändå. Sedan gick vi på en promenad runt där, och det var väldigt vackert. På söndagen åkte vi till Hobbiton! Det är där dom spelade in delar av The Hobbit och sagan om ringen filmerna. Var så gulligt, det var massor av små hobbitholes och trädgårdar. Vill bo där. Har fortfarande inte sett alla sagan om ringen filmerna så är inspirerad till att ta tag i det nu. 

Efter Hobbiton åkte vi mot Raglan som är funky surfstad på kusten, där min värdfamilj har bott i ett år innan dom flyttade till Whangarei. Vi gick ut och åt middag på en av deras vänners restaurang vilket var så gott, och sedan sov i vi ett iskallt hus. Alltså det var kallare än utomhus, det var helt sjukt. Är taggad på varma svenska hus:) På måndagen cyklade vi runt Raglan och vi kom hem till Whangarei sent. Raglan är en supercool liten stad med en cool vibe, jag kände dock att det var lite för "lugnt", går liksom inte att mäta med surfstäderna utanför Sydney som vi var i för en månad sen.

Idag var det en normal skoldag, och även så imorgon, ska spela Lacrosse match efter skolan vilket är väldigt spännande. 

Denna helgen är väldigt exciting hemma! Rudebecks tar studenten imorgon, Hulebäck dagen efter och sen är det mammis födelsedag, önskar att jag var hemma lite lite. 

I helgen här är det All Blacks game med alla STS utbytesstudenter, vilket ska bli kul!! Ska bli så coolt att få se The Haka live. 

Hobbiton // Blue springs

Auckland by night // Raglan // Hobbiton

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas