juliasandberg

Första veckan hemma

Flygturen hem gick bra! Var kul att få se alla från STS igen, särskilt Julie och alla svenska tjejor. Emma mötte mig i Auckland och väntade med mig mina sista timmar i NZ, var kul som alltid med henne. Fick säga ett ledsamt hejdå till henne efter det:(

Vi mellanlandade i Singapore där vi sa hejdå till alla som inte var skandinavier, och sedan flög vi till Köpenhamn. Sedan var det sista flyget till Göteborg, och jag mådde så konstigt. Var märkligt att höra svenska överallt och alla var så snygga haha. Fick panik när vi landade och var tvungen att vänta tio min innan jag kunde gå ut genom dörrarna. Gick ut hand i hand med Becka och fick världens finaste överraskning, alla mina vänner var där och min familj och kusiner, blev så lycklig. 

Fikade sedan hos mig med några, och var med mammi hela kvällen. Dagen efter åkte jag och pappa och fixade massor av grejer som behövdes bli fixade, tog ett tag. Myste med honom hela kvällen efter det, och åt lax för femte gången sedan jag kom hem. Dagen efter det så åkte jag ut till Koster med Alex för en natt. Var så mysigt och kul att äntligen få vara med henne, i skärgården. Vi tog cykelturer, paddlade kajak, drack cider och brände oss i solen. 

Sedan åkte jag till landet till mamma och Martin, har saknat det stället så mycket!! Sov där en natt och idag åkte jag hem till Göteborg. Åt räkor och kräftor idag för första gången på så länge, SÅ GOTT. Imorgon åker jag till Oslo för att vara med Julie i tre dagar, ska bli så kul.Efter det åker jag till Kungshamn igen och sedan får vi se vad händer, ska bara göra massa kul. 

Jag mår helt okej över att vara hemma, försöker göra grejer hela tiden för att inte hinna tänka. Saknar alla i Nya Zeeland jätte mycket men känns ändå bra att vara med alla mina älskade här hemma. Sverige är även fantastiskt vackert. Förhoppningsvis får jag träffa Valentina snart på något sätt.

Detta är nog det sista inlägget jag gör på den här bloggen. Tack till alla som följt mig och lycka till alla framtida utbytesstudenter! Åk, ni kommer inte ångra en sekund. Om någon vill fråga mig något så får ni jätte gärna bara skriva till mig på Facebook eller Instagram.

PUSSAR

 

Sista veckan i NZ

Min sista vecka i Nya Zeeland var väl spenderad! Tog vara på varje minut. Var på en massage med Vale på tisdagen och åt sedan lunch med henne, och efter det så kom Emma och hämtade upp mig i stan. Vi åkte ner till Lucy och så paddlade vi kajak, var jättekul, älskar att paddla! Försökte bara ignorera det faktum att James hade sett en haj där vi var för en vecka sen. 

Sedan sov Emma hos mig, och på onsdagen spenderade vi hela dagen med att fixa festen. Vi satte upp tältet, hängde upp lampor och köpte all mat. Tog mycket längre tid än vad jag trodde det skulle men det blev så bra och fint! Mina tjejer kom tidigare och hängde med mig, och sedan började festen vid 7. Det blev jättebra, och nästan alla som jag ville kom. Somnande under citronträdet runt 6 på morgonen och vid 7 så gick vi upp igen och började städa. Några stannade och hjälpte oss vilket var så snällt, men var fett mycket att göra ändå. Slutade med vattenkrig:)

På torsdagen åkte vi ut till Parua bay för att kolla på en bil till Gus och sedan körde vi bara omkring och pratade. Sov hos Emma två nätter, blev så ledsen av att vara ensam haha. På lördagen som var Valentinas sista dag åkte vi och bowlade, sedan körde vi upp för Parahaki. Jag sprang ner för en sista gång, och sedan åkte jag hem och hängde med älskade Vale. 

På söndagen åkte jag till flygplatsen med Valentina, och det var så sorgligt. Hon är verkligen en av mina bästa vänner<3. Resten av dagen packade jag och var med familjen. Sarah hade varit borta nästan hela veckan så ville bara krama henne. På kvällen åt vi fishtacos och gav varandra lite presenter. Fick ett jättefint stort kort från dom fullt med minnen från året och jag gav dom en tavla. 

På måndagen gick jag upp vid 5 och åkte mot flygplatsen. Där var alla andra STS utbytesstudenter från Whangarei och några av mina kompisar kom och sa hejdå. 

Berättar resten av hemresan i ett nytt inlägg.

 

 

Haka och fester

Wtf det är juli?????? Jag försöker atm att förtränga det faktum att jag nu om en vecka sitter på Singapore flygplats påväg hem. Jag vet inte vad jag ska ta mig till eller vad jag ska känna, hela min insida är en complete mess och det är egentligen bara utbytesstudenter i samma sits som kan förstå. Förstå hur jag så gärna vill hem till min familj, men stanna ännu mer här med mina vänner och familj. Nya Zeeland och Whangarei har verkligen blivit mitt hem, och det känns jätte jobbigt att lämna ett liv som jag nu har byggt upp. 

Men! Jag gör vad jag kan för att njuta av all tid kvar och låtsas som ingenting:)). Förra veckan var min sista vecka i skolan, och det var en bra vecka! Blev lite sjuk i mitten men gick över snabbt som tur. Fredagen var min sista dag, och fick många kramar av både lärare och elever. Min sista lektion var spanska och Shenae, Ella och min spanska lärare hade gjort ett jättefint kort till mig + blommor och choklad. Spanska har varit mitt favorit ämne pga dom, skrattat och skvallrat som aldrig förr. Började gråta lite. Efter det gjorde några av killarna Haka för mig som avslutning, vilket var sjukt coolt. Det är alltid väldigt mäktigt att se Haka och började gråta igen. 

Efter skolan grät jag lite mer, hängde med Valentina och vägrade att ta av mig skoluniformen. På lördagen såg jag och Valentina me before you, så bra film!! We did some shopping och sedan fixade vi oss för Lyvias 18års fest. Det var en jättelyckad fest, och hade så kul med alla. Dagen efter åkte jag, Emma, Valentina och Shana och såg Finding Dory, vilket var så sött. Sedan åt vi pizza och hade filmkväll hos mig med Brad och James. 

Idag åkte jag och Emma och fixade lite saker för min och Valentinas fest på onsdag! Sedan gick vi upp Parahaki. Efter det har jag fixat lite i mitt rum och gjort en playlist för onsdag, weho. Imorgon ska jag gå på massage med Vale, och sedan gå upp Mount Manaia med Lauren och Lucy. På onsdag ska vi fixa för festen och sen fest!! Hoppas det blir hur bra som helst. 

Ska njuta av varje minut av min sista vecka här, och ska försöka att fortsätta ignorera att det är min sista vecka:P Nästa gång vi hörs kanske är i Sverige!! Sjukt. Ska göra mitt bästa för att blogga en gång till innan dess.

Vet inte riktigt vad det är med mig och att räcka ut tungan. 

 

 

 

 

 

 

 

Upp